Батько Гандзюк заявив, що за ним стежать

Дата: 22 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Батько Катерини Гандзюк Віктор заявляє про стеження та про те, що звільнений під заставу очільник Херсонської облради Владислав Мангер залякує свідків.

Про це Віктор Гандзюк повідомив Громадському.

“Перебуваючи на волі, Мангер впливає на слідство. Вдається до залякування свідків. З моменту попереднього судового процесу я особисто відчув за собою стеження. Став отримувати незрозумілі телефонні дзвінки”, – розповів він.

Крім того, батько Гандзюк розповів, що багато свідків отримують погрози і деякі з них бояться продовжувати свідчити.

“Деякі готові відмовитися від свідчень. Боюсь за свою безпеку і я. На жаль, МВС не здатне забезпечити безпеку мені та свідкам. Ми двічі просили надати охорону. Нам відмовили”, – зазначив Віктор Гандзюк.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн.

Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.

Адвокат Мангера вніс заставу і голова облради вийшов на волю. 18 лютого голова обласної ради Херсонської області вийшов на роботу. 19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на запобіжний захід підозрюваному Мангеру.

Катерина Гандзюк померла у лікарні 4 листопада після того, як 31 липня її облили сірчаною кислотою. Того ж дня поліція змінила кваліфікацію справи з замаху на злочин на умисне вбивство. У справі було п’ятеро затриманих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter