Батькам важкохворих дітей з усієї України пропонують безкоштовну психологічну допомогу

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні стартував онлайн-проєкт безкоштовної психологічної допомоги батькам важкохворих дітей. В межах проєкту у форматі групових занять та індивідуальних консультацій надають підтримку сертифіковані гештальт-терапевти. 

Про це повідомляє Благодійний фонд “ЛаВіта”, який реалізує ініціативу за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

Комплексне психологічне консультування паліативних пацієнтів в Україні наразі відсутнє, тож більшість родин таких хворих залишаються сам на сам зі своїми проблемами, говорить співзасновниця фонду “ЛаВіта” Маргарита Тулуп. 

Вона додає, що в подальшому це погіршує ментальне здоров’я не лише пацієнтів, а й їхніх рідних.    

“Пандемія ускладнила і без того важкі психологічні наслідки невиліковної хвороби для всіх, хто з нею пов’язаний: медичного персоналу, пацієнтів та їхніх близьких. Ми знаємо про це від батьків важкохворих дітей особисто, оскільки при фонді працює безкоштовна гаряча лінія, на яку щомісяця надходить щонайменше сто дзвінків. Більше половини звернень свідчать про потребу в психологічній підтримці та відсутності державних сервісів такої допомоги”, розповідає Тулуп. 

Водночас, пояснює вона, для звернення до психологів в індивідуальному порядку у рідних пацієнтів немає грошей, адже значна їх частина йде на підтримку пацієнта.  

Щоб зарадити ситуації, “ЛаВіта”започаткувала проєкт безкоштовної онлайн-допомоги, яку можна отримати, заповнивши анкету

Крім того, на каналі фонду в YouTube публікують загальноосвітні психологічні вебінари про процес горювання і травми, боротьби зі стресом, віднайдення батьківських ресурсів, пояснення хвороби і смерті дитині.

Нагадаємо, що у червні в Україні вийшла друком книга з історіями родин, які стикаються з важкою хворобою, невиліковним діагнозом або реанімацією, та порадами, як жити після цього.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter