Барбі у президентки: у США випустили серію ляльок в образах політикинь

Дата: 31 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Mattel, яка випускає всесвітньо відому ляльку Барбі, презентувала нову серію іграшок, яка складається з ляльок в образах політикинь. 

Про це повідомили на сайті компанії. 

Автори нової колекції, яку випустили напередодні виборів президента США, хотіли показати, що жінки мають право та можуть ставати лідерками, зокрема, у політиці. До нової серії входять лялька-кандитатка в президенти, менеджерка політичної кампанії, фандрейзерка та лялька-виборець. 

“Починаючи з 1959 року, Барбі підтримує дівчат і заохочує бути лідерками чи то в класі, чи у громаді, чи навіть в країні”, – заявила старша віце-президентка Mattel Ліза МакНайт.

До нового набору ляльок, як наголосили творці, входять іграшки з різною національністю.

“Наша мета − прибрати бар’єри для лідерства, надати дівчатам інструменти уявляти та програвати свої майбутні ролі”, – додала МакНайт.

Відомо, що останні п’ять років компанія Mattel робить ляльок Барбі інклюзивнішими через звинувачення з боку активістів у поширенні ґендерних стереотипів та уявлень щодо краси. Так, у світ уже вийшла лінійка Барбі “Приклади для наслідування”, куди ввійшли ляльки з образами олімпійських чемпіонок, науковиць та навіть відомої художниці Фріди Кало. У 2017 році компанія вперше випустила Барбі в хіджабі. Її прототипом стала американська фехтувальниця Ібтіхадж Мухамма, а восени минулого року Mattel випустила ґендерно-нейтральну Барбі. Нещодавно презентували нову серію Барбі, у якій присутні героїні без волосся та з вітиліго. 

Прототипом для однієї з ляльок Барбі стала й українська олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан. Лялька-фехтувальниця увійшла до серії “Приклад для наслідування”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter