Балуху стало погано на суді, йому викликали швидку

Дата: 15 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Під час судового засідання в підконтрольному Кремлю Роздольненському суді Криму 15 червня українському активісту Володимиру Балух стало погано. Йому викликали швидку допомогу і оголосили перерву.

Про це повідомляє Крим.Реаліі.

Перед цим підконтрольний Кремлю Роздольненський суд Криму 15 червня допитав колишню дружину Володимира Балуха Наталію. Наталія Балух пояснила суду, що їй відомо про неодноразові конфлікти Володимира Балуха з начальником ІТТ Роздольненського району Анатолієм Ткаченком. За її словами, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою.

19 березня Володимир Балух оголосив безтермінове голодування. Раніше правозахисники повідомляли про побиття та психологічний тиск на політв’язня. Адвокат Ольга Дінзе заявила, що Володимир Балух за час голодування втратив 30 кілограмів ваги.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе український активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

16 січня 2018 року Роздольненський міський суд засудив українського активіста до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чоловіка взяли під варту під час засідання.

14 березня 2018 року Верховний суд Криму вилучив частину про закупівлю боєприпасів з вироку Балуху. Таким чином, покарання активісту зменшено з 3 років і 7 місяців до 3 років і 5 місяців.

Другу справу проти Балуха відкрили в серпні 2017 року, після того як він поскаржився на незаконні дії начальника Роздольненського ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив політв’язня. У відповідь на це Ткаченко подав свою скаргу, стверджуючи, що Балух неодноразово вдаряв його. Наразі українському активісту інкримінують ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу Російської Федерації – “Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter