Балуха засудили до п’яти років колонії

Дата: 05 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до п’яти років колонії загального режиму і штрафу в десять тисяч рублів (близько чотирьох тисяч гривень) за другою кримінальною справою про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

2 липня російський прокурор запросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням Балуха в дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи – шість років колонії загального режиму і штраф на суму десять тисяч рублів.

Нову справу проти активіста порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

15 червня суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

Балух продовжує безтермінове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в окупованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України на подвір’ї його будинку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter