Балуха перевезли з колонії міста Торжок до Москви – адвокат

Дата: 16 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Політв’язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха вивезли з колонії міста Торжок до Москви.

Про це “Крим.Реаліі” повідомила адвокат українця Ольга Дінзе.

“Сьогодні нами було встановлено, що його вивезли до Москви до Слідчого ізолятора № 2. Однак не зрозуміло до якого. Або це “Лефортово”, або це “Бутирка”. Більше жодних відомостей нам не повідомили”, – зазначила адвокат.

Причини етапування українця до Москви їй не відомі.

У пресслужбі управління ФСВП Росії у Тверській області “Крим.Реалії” повідомили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

Як відомо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха ще наприкінці 2016 року. Силовики розповіли, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку. На початку цього року Балуха перевезли з окупованого Криму до колонії в російському місті Торжок. Україна неодноразово наголошувала, що це етапування загрожує життю активіста, адже він не приховує своєї проукраїнської позиції. 

Уже після незаконного етапування до Росії підконтрольний Кремлю “Верховний суд” Криму збільшив термін ув’язнення в колонії для політв’язня. Рішення “суду” суперечить навіть російським законам. Згодом виявилось, що Федеральна служба виконання покарань вважає Балуха громадянином РФ. Такі твердження російських силовиків є абсурдними, стверджують правозахисники, адже в Криму його засудили саме як громадянина України, а до цього використовували українське громадянство активіста як одну з підстав взяття його під варту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter