Балух оголосив безстрокове голодування

Дата: 19 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Український політв’язень Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти вироку, який йому винесли 16 січня 2018 року – увязнення в колонії-поселенні терміном 3 роки і 5 місяців.

Про це йдеться на сайті Кримської правозахисної групи.

Сьогодні українця повинні перевести в одиночну камеру СІЗО, в якій він буде перебувати в період голодування.

Також сьогодні в Роздольненському районному суді  призначено засідання, на якому суддя Тетяна Пиркало обиратиме Володимиру Балух запобіжний захід в рамках іншої справи, порушеної проти нього за ч. 2 ст. 321 КК РФ, відкритої під час утримання активіста під вартою (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Інформація про це є на сайті суду.

Цю кримінальну справа завели в серпні 2017 року, після того, як СІЗО Балух і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченко, який ображав і вдарив політв’язня. У відповідь Ткаченко подав свою скаргу. За заявою Ткаченко Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу проти активіста.

За версією слідства, Володимир Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ІТТ в коридорі вдарив ліктем в живіт капітана Валерія Ткаченко, після чого політв’язень зайшов в камеру №2, узяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ІТТ по правій руці.

За інформацією захисту українця, начальник ІТТ селища Роздольне Ткаченко сам напав на Володимира, а саме вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ. Однак за заявою Балуха розслідування відносно Ткаченка так і не почали.

14 березня вирок політв’язню Володимиру Балуху зменшили на 2 місяці.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе український активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

16 січня 2018 року Роздольненський міський суд засудив українського активіста до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чоловіка взяли під варту під час засідання.

У зв’язку з переслідуванням Балуха, прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження, в межах якого співробітники відомства наразі перевіряють понад три десятки людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter