Балух судитиметься з Росією за місяці, проведені в ШІЗО

Дата: 11 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Захист звільненого політв’язня Володимира Балуха і Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Російські силовики заявляли, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку. вимагатиме компенсації моральної шкоди за місяці, які активіст безпідставно провів у штрафному ізоляторі російської колонії міста Торжок.

Про це повідомила його адвокатка Ольга Дінзе, передає “Крим.Реалії”.

Фото: Антон Наумлюк

Скаргу Балуха 26 вересня має розглянути Торжоцький міжрайонний суд Тверської області.

“У зв’язку з тим, що Балух відбув з колонії разом з особистою справою, у нас відкладається судове засідання, оскільки виникли якісь перешкоди до розгляду. Я продовжую діяти в цьому напрямку та буду уточнювати позовні вимоги в частині відшкодування морального збитку. Також буду наполягати на розгляді справи в межах тих матеріалів, які я подала”, – сказала захисниця політв’язня. 

Як відомо, на початку цього року Балуха перевезли з окупованого Криму до колонії в російському місті Торжок. Там активіста неодноразово поміщали у штрафний ізолятор за надуманими причинами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter