Байден назвав журналіста Fox News “тупим сучим сином”, але потім вибачився

Дата: 25 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Президент США Джо Байден назвав журналіста Fox News Пітера Дусі “тупим сучим сином” після того, як той поставив йому запитання про інфляцію.

Про інцидент повідомляється на сайті Fox News.

Джо Байден і Пітер Дусі. Джерело: foxnews.com

Журналісти перед зустріччю президента з Радою з питань конкуренції та членами його кабінету, присвяченою шляхам зниження цін для американських сімей, спробували запитати Байдена про конфлікт між Росією та Україною, але той відмовився відповідати на питання не з теми зустрічі.

Тоді Дусі запитав, чи вважає президент, що інфляція завдає політичної шкоди напередодні проміжних виборів до конгресу. Трохи стишивши голос, Байден з іронією сказав: “Ну так, це великий плюс. Більше інфляції. Який тупий сучий син”. Незрозуміло, чи знав президент, що його мікрофон на цей момент працював, пишуть журналісти.

Згодом в ефірі телеканалу Fox Дусі розповів, що через годину після інциденту Байден зв’язався з ним телефоном і сказав, що не мав на увазі “нічого особистого”.

“Ми поговорили про те, що треба рухатися далі. Я запевнив його, що продовжу ставити запитання, які відрізняються від тих, що ставлять інші. Він відповів: “Ти маєш це робити”, – уточнив кореспондент.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що адміністрацію президента США Джо Байдена закликали захищати та поважати стосунки журналістів і джерел та утриматися від використання закону про шпигунство для притягнення до відповідальності журналістів і викривачів.

Відповідне звернення Комітет захисту журналістів ухвалив після скандалу адміністрації експрезидента Дональда Трампа з газетою The Washington Post. У ньому правозахисники просять пояснити, чому міністерство юстиції США за часів Трампа таємно отримало доступ до телефонних записів трьох журналістів газети. Також вони закликали владу країни поважати захист конфіденційних джерел журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter