Військовополонений азовець Сергій Тарасюк заразився туберкульозом та перебуває в дуже поганому стані

Дата: 21 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Український військовий Сергій Тарасюк, який перебуває в російському полоні, заразився в неволі туберкульозом, і через погані умови утримання він почувається дуже виснаженим.

Про це виданню МІПЛ розповіла його дружина Людмила

Військовополонений Сергій Тарасюк. Фото: сімейний архів

За останньою інформацією, Тарасюк перебуває в СІЗО № 2 міста Камишин Волгоградської області. Його перевели в камеру до в’язнів, хворих на туберкульоз.

“Сергій дуже виснажений. Йому ставлять якісь крапельниці, але це ж неналежне медичне лікування. А йому вже 58 років. До полону мав багато болячок, у полоні з’явилися нові“, – каже дружина військовополоненого.

Про стан здоров’я і самопочуття чоловіка Людмила дізналася від іншого військового, який певний час перебував із Сергієм в одній камері і якого звільнили з полону 13–14 вересня 2024 року. Він розповів жінці, що разом вони були в Оленівській колонії в бараку, який підірвали окупанти в ніч на 29 липня 2022 року.  

Інший звільнений, який перебував із Сергієм у російській колонії, повідомив його дружині, що, окрім туберкульозу, у нього швидко прогресує псоріаз та є проблеми із зубами, через що йому важко їсти. Тарасюк дуже схуд.

“Плюс проблеми зі спиною. Мені цей хлопець розповів, що коли їх кудись водять, то змушують дуже низько нахилятися. А Сергій у мене високий, 1,86 м, йому важко. Якщо ж не підкорятися, то бʼють… Але стан його здоров’я мене дуже лякає“, – додала Людмила.

Разом з іншими військовослужбовцями Сергій вийшов з “Азовсталі” 17 травня 2022 року. Його родина впізнала на пропагандистському відео. На ньому він ішов, спираючись на палицю. Його речі допомагав нести побратим. Тарасюка запроторили в Оленівку, звідки він іноді телефонував дружині. Після вибуху Людмила отримала інформацію від Координаційного штабу, що багатьох полонених з Оленівки перевели до СІЗО №2 Таганрога Ростовської області.

Відтоді інформації про нього було мало. 

Нагадаємо, що військовополонений Олександр Іщенко помер у російському СІЗО внаслідок закритої травми грудної клітки через контакт із тупим предметом. Під час перебування в російському полоні чоловік декілька разів намагався вкоротити собі віку, зокрема через постійні жорстокі побиття російськими силовиками.


Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter