Азербайджанську журналістку засудили до 7,5 років колонії

Дата: 02 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Журналістку Хадіджу Ісмайлову, яка займалася розслідуваннями на тему корупції у владі, звинуватили в ухилянні від сплати податків і незаконному підприємництві.

Як повідомляє “Кавказький вузол“, Хадіджі Ісмайловій було пред’явлено звинувачення в економічних злочинах і доведенні до спроби самогубства її колеги Турала Мустафаєва. Провину вона не визнавала.

1 вересня Бакинський суд з тяжких злочинів виніс обвинувальний вирок Ісмайловій. Вона визнана винною в незаконному підприємництві, ухилянні від сплати податків, привласненні і розтраті та зловживанні посадовими повноваженнями. Водночас суд виправдав Ісмайлову за статтею 125 (доведення до самогубства) КК Азербайджану.

Як повідомив виданню адвокат Ісмайлової Фаріз Намазли, захист не згоден з вироком і оскаржить його.

Як повідомляє BBC Russian, в своєму останньому слові, яке їй не дали завершити, журналістка говорила про безпідставність звинувачень і порушення в ході процесу. А також сказала, що репресивній машині скоро настане кінець: “Це трапиться в результаті падіння цін на нафту, але ще однією причиною цього станемо ми“.

Нагадаємо, Хадіджа Ісмайлова відома своїми журналістськими публікаціями про корупцію серед високопосадовців Азербайджану. Вона стала одним з 10 переможців конкурсу “Герой Кавказу – 2012”, проведеного “Кавказьким вузлом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter