Автобуси із затриманими на акціях росіянами вишикувались у черги, щоб ті змогли відсидіти адміністративні арешти

Дата: 02 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У Москві та Санкт-Петербурзі людей, яких затримали на акціях протесту 31 січня, довгий час тримають в автозаках у черзі до спецприймальників через брак місць. 

Про це повідомляє “ОВД-Инфо”

Фото: ОВД-Инфо

На мітингах 31 січня російські силовики затримали рекордну кількість учасників – 5754 особи. Спочатку активісти, які займаються підрахунком, повідомляли про меншу кількість людей, однак з часом їх ставало дедалі більше. З них у Москві затриманими стали 1908 осіб, а у Санкт-Петербурзі – 1336. 

“Цікаво, чи встигнемо ми закінчити рахувати, перш ніж затримання почнуться знову?” жалілися правозахисники вдень 1 лютого. 

Для відбування адміністративного арешту затриманих у російській столиці привезли до спецприймальника в селі Сахарове (поселення Вороновське). Однак до приміщення людей не пропускають, оскільки, за словами поліцейських, там немає місць. У черзі до спецприймальника стоять щонайменше п’ять заповнених автозаків. Водночас правоохоронці заявляють, що час очікування в черзі може становити до 48 годин.

“Ми, затримані 31 січня на мирній акції протесту, просимо допомоги й уваги громадськості до нелюдських умов, у яких ми змушені перебувати. З моменту затримання минуло понад 40 годин, і ми досі зазнаємо тортур. Фактично ще жодного разу нас не годували. Останні дев’ять годин ми перебуваємо в автобусі, де людей змушують перебувати стоячи. Ми позбавлені можливості рухатися, у нас немає води, нас не водять у туалет”,записали звернення росіяни, які чекають у черзі в автозаку в Москві. 

Фото: ОВД-Инфо

У Санкт-Петербурзі автобуси із затриманими також вишикувались у чергу. Людей пускають по три за годину та погрожують, що через брак місць затриманих, які дістали адміністративні арешти, можуть посадити з тими, хто проходить у кримінальних справах. 

Нагадаємо, що з 23 січня в Росії відбуваються масові акції протесту, які спричинило ув’язнення опозиціонера Олексія Навального. Незадовго до цього політика, який повернувся з лікування, запроторили за ґрати та провели над ним суд у стінах поліцейського відділку. 

Акції протестів відбуваються в багатьох містах Росії, а силовики жорстко б’ють протестувальників кийками, електрошокерами та навіть душать. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter