Австрія запровадить обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для всіх груп населення

Дата: 20 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

З 1 лютого 2022 року уряд Австрії запроваджує обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для всіх груп населення країни.

Про це пишуть Euronews і Kurier.

Джерело: АP

На запитання про те, як уряд збирається юридично обґрунтувати своє рішення, Шалленберг нагадав, що вакцинація від віспи теж була обов’язковою.

Коли 14 листопада в країні запровадили локдаун для невакцинованих, у центрах для вакцинації почався ажіотаж. Оскільки двома дозами в Австрії щеплені лише 65% людей, що є одним із найнижчих показником вакцинації у Західній Європі.

Рівень захворюваності в країні вже досяг позначки 775,5 випадків на 100 тисяч населення.

Ми не хочемо п’яту хвилю“, – сказав канцлер Шалленберг після зустрічі з керівниками федеральних земель.

22 листопада в країні запроваджують загальний локдаун, який триватиме щонайменше десять днів. Обмеження стосуватимуться всіх жителів країни. Усі масові заходи скасують, закриються більшість магазинів.

Очікується, що з 12 грудня в країні послаблять обмеження та дозволять вакцинованим громадянам відвідувати громадські місця.

Школи продовжать працювати в очному режимі, але з вимогою носити маски. Працівникам рекомендують перейти на дистанційну роботу.

Європа зіткнулася вже з четвертою хвилею коронавірусу. У Німеччині, де у багатьох регіонах дозволяють доступ до більшості послуг лише вакцинованим, зайняті всі ліжка відділень інтенсивної терапії, повідомила Ангела Меркель.

Бельгія посилила вимоги до носіння масок. Офісним працівникам дозволяють приходити на роботу лише раз на тиждень.

Жителям Чехії, що не пройшли вакцинацію і не хворіли на коронавірус, з 22 листопада заборонять доступ до публічних заходів чи послуг, повідомив прем’єр-міністр країни Андрій Бабіш.

У Словаччині, де в середу зареєстрували рекордні 8342 випадки хвороби, теж планує запровадити подібні правила.

У Франції зберігають спокій, хоча 17 листопада там вперше з серпня зафіксували новий добовий максимум випадків коронавірусу – понад 20 тис. Але уряд не планує вживати нових заходів.

Ми справляємося краще, ніж раніше, завдяки вакцинам і паспорту здоров’я“, – заявив офіційний представник уряду Габріель Атталь.

За його словами, сьогодні будь-яка людина 50-64 років може отримати третю дозу вакцини проти Covid-19.

Нагадаємо, в Україні вже зробили понад 20 млн щеплень проти коронавірусу: для досягнення перших 10 млн знадобилося майже сім місяців, для других – трохи більш ніж два.

За даними МОЗ, понад 34% українців віком від 18 років отримали хоча б одну дозу антиковідної вакцини. Вікова група 60 і старше – 32%. На сьогоднішню дату найкращі показники вакцинації людей, старших за 60 років, показали Київ (60%) та Львівська область (майже 51%).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter