Австрія підтримала спрощене працевлаштування біженців з України

Дата: 31 Березня 2023
A+ A- Підписатися

30 березня Національна рада Австрії підтримала оновлення правил працевлаштування для біженців з України. Зокрема, йдеться про спрощення вимог щодо знання німецької мови.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на APA.

Фото: Depositphotos

Так, згідно з рішенням австрійського парламенту, власники картки переміщеної особи зможуть влаштуватись на будь-яку роботу в Австрії без попереднього дозволу й не повинні проходити попередню перевірку зарплати й умов праці. 

Окремо спростили працевлаштування для сезонних працівників – їм достатньо буде підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а не А2, як це було раніше.

Водночас для ключових працівників, кваліфікованих працівників дефіцитних професій і засновників стартапів в Австрії буде враховуватись знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні В1.

За словами державної секретарки Австрії з питань туризму Сюзанни Краус-Вінклер, таке рішення Національної ради допоможе подолати дефіцит кваліфікованих працівників.

Нагадаємо, що у січні міністерка в справах сім’ї, літніх людей, жінок і молоді Німеччини Ліза Паус заявила, що вважає за необхідне прискорити визнання українських дипломів вихователя дитячого садка, оскільки дошкільним установам Німеччини гостро не вистачає спеціалістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter