Австрійська газета прибрала слова “громадянська війна” з тексту статті про Україну, але залишила їх у заголовку

Дата: 08 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Австрійська газета Der Standard прибрала слова “громадянська війна”, які було використано в публікації про Україну як цитату президента Володимира Зеленського, проте залишила російський пропагандистський наратив у заголовку.

Про це свідчать правки до відповідного матеріалу, пише “Укрінформ”.

Джерело: detector.media

Спочатку видання використало таке формулювання: “Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є “єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі”.

Згодом текст в обох місцях, де була ця нібито цитата, змінили наступним чином: “Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є “єдиним способом закінчити війну на Донбасі”.

Текст статті до виправлення. Джерело: ukrinform.com
Текст статті після виправлення. Джерело: ukrinform.com

Нагадаємо, що статтю “Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна” Der Standard опублікував 6 квітня. 

Про ситуацію із використанням у ній російських пропагандистських штампів повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

Він також розповів у коментарі “Укрінформу” про те, що раніше це видання відмовило йому в публікації гостьового коментаря як реакції на статтю “Ми будуємо не для Путіна” австрійського архітектора Вольфа Прікса, бюро якого проєктує оперу в окупованому РФ Криму. Пізніше гостьовий коментар українського дипломата на цю тему вийшов у австрійській газеті Die Presse.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter