Авакова кличуть до Ради з доповіддю щодо зґвалтування в Кагарлику та інших поліцейських справ

Дата: 01 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Депутати від фракції “Слуга народу” просять заслухати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з доповіддю щодо резонансних кримінальних подій, зокрема зґвалтування поліцейськими жінки у відділку міста Кагарлика.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Раз на місяць у Верховній Раді традиційно проводять день уряду, в межах якого народні депутати заслуховують представників Кабміну та розв’язують актуальні проблеми. Заслухати Авакова в найближчий день уряду, що має пройти 5 червня, запропонував перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

“Враховуючи ту ситуацію, яка склалася за попередні два тижні, наша фракція пропонує запросити на день уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для доповіді щодо тих важливих ситуацій, які сталися. Є багато запитань – я думаю, фахово, як завжди, наш міністр внутрішніх справ дасть нам відповідь”, – сказав він, згадуючи, зокрема, ситуацію в Кагарлику. 

Водночас, 1 червня Аваков, за словами депутатки Олександри Устінової, не прийшов на позачергове закрите засідання парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, що стосувалось подій у Кагарлику. 

Аваков на закритий комітет по діяльності Авакова не прийшов ?‍♀️

Опубліковано Олександрою Устіновою Понеділок, 1 червня 2020 р.

Нагадаємо, що в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Як відомо, активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. 

Причиною для відставки очільника МВС, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter