Затримано працівників МВС, що передавали зброю “тітушкам”

Дата: 12 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Затримано чотирьох правоохоронців, що безпосередньо причетні до видачі зброї бандформуванням під час подій на Майдані. Один з них – колишній співробітник спецпідрозділу МВС, троє інших – діючі працівники складів зброї.

Як повідомляє “Українська правда“, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні уряду про затримання чотирьох співробітників МВС, які причетні до вивезення зброї зі складів МВС для передачі її так званим “тітушкам” під час Майдану.

Вчора і сьогодні Генпрокуратурою і кримінальним розшуком були арештовані 4 співробітника МВС, один з них екс-співробітник, майор спецпідрозділу, який вивозив автомати зі складу МВС і передавав незаконним бандитським формуванням“, – сказав Аваков.

Він додав, що інші троє – це діючі співробітники цих складів, які були затримані у п’ятницю. Всі четверо були безпосередніми виконавцями відповідного наказу, повністю викрито іхню участь у цій злочинній схемі, повідомив міністр.

За словами Авакова, ГПУ порушує провадження по злочинному угрупуванню, яке очолює екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, що віддав злочинний наказ по видачі зброї зі складів МВС незаконним бандформуванням.

Наказ виконував заступник міністра Зімін, а також Цеплаков, Васильєв, Кошелєв, Бойко, Максюра. Четверо з них перебувають у розшуку.

Нагадаємо, начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк повідомляв, що четверо “беркутівців”, які підозрюються у злочинах під час подій на київському Майдані, затягують ознайомлення з матеріалами справи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter