Аваков пообіцяв розслідувати сутичку під Нацбанком за 48 годин

Дата: 27 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

За фактом вчорашнього зіткнення під будівлею Національного банку між мітингувальниками і силовиками відкрито кримінальне провадження, звільнено керівника Печерського райвідділу міліції.

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

За підсумками побіжного розгляду по гарячих слідах мною прийнято рішення: керівника Печерського райвідділу Києва звільнено з посади, його заступника з громадської безпеки – відсторонено до висновків комісії з розслідування“, – написав міністр на своїй facebook-сторінці.

За фактом зіткнення відкрито кримінальне провадження. Розслідуванням інциденту займатиметься комісія на чолі із заступниками міністра Екою Згуладзе і Сергієм Яровим. Міністр зазначив, що вночі приїжджав під будівлю Нацбанку, вибачився перед мітингувальниками і домовився про те, що вони нададуть фото- та відеоматеріали для розслідування.

Також він приніс вибачення за інцидент від імені міністерства: “Міністерство внутрішніх справ України приносить свої вибачення за інцидент з невідповідним застосуванням силового впливу на мітингувальників біля будівлі НБУ увечері 26 лютого“.

Також Аваков зазначив, що проблему з банківськими кредитами потрібно вирішувати, але слід розділяти реальних мітингувальників і тих, хто за їх спинами використовує їх проблеми для розхитування ситуації.

Міністр закликав протестувальників зрозуміти побоювання силовиків і дотримуватися при проведенні пікету “коректних норм”, оскільки, за його словами, в будівлі Нацбанку зберігаються золотовалютні резерви країни і дестабілізація навколо цієї будівлі може призвести до дестабілізації глобального машстабу.

Водночас народний депутат від Блоку Петра Порошенка, в минулому журналіст Мустафа Найєм на своїй facebook-сторінці прокоментував ситуацію таким чином: “Не має жодного значення, хто саме протестував під будівлею НБУ – справжні постраждалі або провокатори. Право на протест – таке ж базове, як свобода слова і самовираження. У першу чергу це мирні громадяни, до яких неприйнятне застосування сили з боку держави. В жодному вигляді до порушення ними законів та рішення суду“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter