Аваков: Понад 20 італійців воювали на боці бойовиків на Донбасі

Дата: 05 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

За інформацією МВС, понад 20 громадян Італії брали участь у незаконних збройних формуваннях на Донбасі. 

Про це очільник міністерства Арсен Аваков повідомив під час поїздки до Рима, де зустрівся з міністеркою внутрішніх справ Італії Лучаною Ламорджезе.

За словами Авакова, вже троє італійців отримали вироки за те, що воювали на боці бойовиків на Донбасі. 

“Ще понад 20 громадян Італії, за нашою інформацією, брали участь у таких НЗФ. Сподіваюся, справедливий вирок отримають і інші учасники терористичних організацій, незалежно від країни перебування”, – сказав він. 

Також Аваков наголосив на неприпустимості діяльності так званих представництв “ДНР/ЛНР” на території Італійської Республіки. “Посольства” бойовиків відкрили в місті Верона ще минулого року. Тоді МЗС наголошувало, що це провокація проросійських сил у країні. За словами очільника МВС, “такі громадські організації, які не мають і не можуть мати жодного офіційного дипломатичного статусу, можуть бути залучені до незаконної та терористичної діяльності”, зокрема до вербування бойовиків.

Нагадаємо, що нещодавно міський суд Праги почав розгляд справи громадянина Білорусі, якого звинувачують в участі у конфлікті на Донбасі на боці проросійських бойовиків у 2014–2016 роках. Чоловік може отримати 20 років позбавлення волі. 

Незадовго до цього за участь у конфлікті на Донбасі засудили громадянина Чехії, який також приєднався до проросійських бойовиків узимку 2015–2016 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter