Audi вибачилася за рекламу, в якій угледіли сексуалізацію дітей

Дата: 04 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Німецька компанія Audi вибачилася за рекламу, яка спричинила суперечки в соцмережах, через зображення на ній дівчинки, що їсть банан.

Про це повідомляє BBC.

2 серпня на акаунті компанії у твітері з’явилася реклама, на якій маленька дівчинка в сонцезахисних окулярах і літньому платті, притулившись до радіатора моделі Audi, їсть банан. Невдовзі після публікації користувачі мережі почали писати гнівні коментарі щодо зображення. Зокрема, критикували в ній імовірний сексуальний підтекст, а інші казали, що дівчинка на фото перебуває в небезпечному положенні, бо водій не побачить її зі свого крісла.

“Дозволь своєму серцю битися частіше – у кожному аспекті? Зображення дитини біля швидкісної автівки з бананом у роті – це неправильно в кожному аспекті”, – писала одна з користувачок, перефразовуючи слоган рекламної кампанії “Дозволь своєму серцю битися частіше – у кожному аспекті”.

Творці реклами стверджували, що зображенням хотіли показати, що автомобіль можуть комфортно використовувати всі члени родини. Наразі автовиробник пообіцяв не використовувати зображення в подальших рекламних кампаніях. 

Нагадаємо, що минулого року в Британії вперше застосували заборону ґендерних стереотипів у рекламі. Люди, зокрема, скаржилися британському регулятору на рекламу сиру компанії Mondelez. У ролику показали двох тат, які залишили дитину на конвеєрі в ресторані, бо відволіклися на їжу. Британців обурило те, що реклама підтримує шкідливий стереотип про чоловіків, нездатних піклуватися про дітей. 

Також на початку цього року компанія Gillette запустила рекламну кампанію, в якій закликала чоловіків не заохочувати агресії і відмовитися від сексистських поглядів. Як не дивно, але двохвилинний ролик викликав дуже бурхливу реакцію в суспільстві. Одні глядачі підтримували заохочування бренду, інші – закликали бойкотувати продукцію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter