Атака ХАМАСу на Ізраїль показує, якщо не зупинити Росію, буде більше воєн – Стефанчук

Дата: 14 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Якщо світ спільними зусиллями не зупинить Російську Федерацію, виникатимуть нові війни та терористичні атаки. Адже Росія дає зрозуміти всім агресорам та терористам, що міжнародне право слабке і можна діяти силою.

Про це під час конференції “Глобальний Крим. Зрозуміти Україну через Південь” заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає кореспондент видання ZMINA.

Руслан Стефанчук

“Терористичний напад ХАМАС на Ізраїль лише підтверджує, що російський режим дав чіткий сигнал всім світовим диктатурам та терористичним осередкам, що система міжнародного права слабка і світ не здатен протистояти варварам”, – сказав Стефанчук.

Він відзначив, що Росія не хоче перевернути сторінку імперіалізму і прагне тотального домінування в регіоні за моделлю: “метрополія та її сателіти колонії”.

Спікер українського парламенту переконаний, що Росія є і залишається джерелом заморожених конфліктів, які можуть спалахнути будь-якої миті.

“Війну Росії проти України не можливо закінчити просто розпочавши переговори. Замороження війни і відсутність покарання для тих, хто її розв’язав, та тих, хто десять років коїв злочини в окупованому Донбасі та Криму, хто вчиняв і вчиняє злочини після повномасштабного вторгнення, все це означає підготовку до нової фази війни, можливо, ще більш масштабної та кривавої”, – зазначив Стефанчук.

Він наголошує, що якщо зараз світ не зупинить Росію, то побачить нові війни, нові терористичні атаки та для адекватної відповіді на них буде все менше часу і можливостей.

“Саме тому Україна не починатиме переговори допоки російські війська залишатимуться на нашій міжнародно визнаній території. Саме тому ми навіть не замислюємось над територіальними компромісами, адже для України немає різниці між Донецькою і Львівською областю, між Чернігівською областю чи Кримом, між Києвом чи Севастополем”, – наголосив голова Верховної Ради.

Він нагадав про те, що Україна розробила свою формулу миру з десяти пунктів, яка підтримана міжнародними партнерами, і саме за цією формулою можливо досягнути сталого миру в регіоні.

Нагадаємо, 14 жовтня у Києві стартувала Міжнародна конференція “Глобальний Крим. Зрозуміти Україну через Південь” за участі лідерів Глобального Півдня. 

У конференції беруть участь представники з різних країн світу, зокрема Індії, Індонезії, Катару, Малайзії, Нікарагуа, Уругваю, Кенії, Філіппін, Туреччини, Австрії, Естонії, Аргентини, Мексики, Колумбії, Судану, Італії, Чилі, представники опозиції уряду Ірану та Сирії, які мешкають за межами цих країн, а також інші країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter