Армія РФ обстріляла з артилерії та завдала авіаудару по кільком селам на Херсонщині, загинула одна людина, ще двоє поранені

Дата: 28 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Уранці 28 вересня російська армія обстріляла з артилерії селище Новодмитрівка Херсонської області, через це загинув чоловік, важко поранена жінка. Того ж дня окупанти завдали авіаудару по селу Дудчани, там з-під завалів власного будинку дістали літню жінку.
 
Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Архівне фото

“Вранці окупанти вдарили з артилерії по селищу Новодмитрівка. Травми, несумісні з життям, дістав 72-річний чоловік”, – написав посадовець.

За його словами, ще одна людина поранена – 75-річна жінка отримала вибухову та черепно-мозкову травми, а також травматичну ампутацію ніг. Потерпілу доставили до лікарні. Вона перебуває під наглядом медиків.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Архівне фото

Раніше того ж дня Херсонська обласна прокуратура повідомила про російський авіаудар по селу Дудчани Херсонської області, постраждала 68-річна жінка.

“З-під завалів приватного будинку деблоковано 68-річну жінку та передано медикам для надання допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Крім того, за даними очільника Херсонської ОВА, впродовж минулої доби через російські атаки на Херсонщині постраждали 19 людей, двоє з них – діти.

Він уточнив, що російські військові поцілили в об’єкти критичної інфраструктури, адмінбудівлю, освітні заклади та магазин; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 2 багатоповерхівки та 63 приватні будинки.

Нагадаємо, вранці 28 вересня армія окупантів завдала кількох авіаударів по Сумах. Авіабомби влучили в лікарню, відомо про щонайменше шістьох загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter