Арештованого у РФ радянського дисидента Олександра Скобова відправили на “психіатричну експертизу”

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії радянського дисидента та публіциста Олександра Скобова, якого влада переслідує за публікації про підрив так званого Кримського мосту, суд відправив на психіатричну експертизу. 

Про це повідомляє видання “Ротонда”. 

Фото: “Нова газета Європа”

Офіційно дисиденту російські силовики закидають виправдання тероризму та участь у терористичному об’єднанні. За першим звинуваченням йому можуть призначити 7 років у в’язниці, а за другим – 15 років. 

Психіатрична експертиза Скобова триватиме 30 днів. 

У СРСР влада переслідувала Скобова, відколи йому виповнилось 19 років. Чоловіка кілька разів поміщали до психіатричної лікарні, де катували за “антирадянську агітацію”. Дисидент був одним з фігурантів останньої в СРСР справи за такими звинуваченнями. 

Вже у РФ він критикував Путіна та його політику, зокрема щодо Чечні. У 2014-му публіцист розмістив у власному блозі текст, у якому звинуватив російського керманича в збитті малайзійського боїнга над Донеччиною, а за кілька днів пережив напад невідомих з ножем на вулиці. 

Нагадаємо, що російські правозахисники з 2016 року почали казати про поступове повернення радянської практики примусового поміщення до психіатричної лікарні у РФ, але з початком повномасштабного вторгнення в Україну у Росії таких новин побільшало. Такі практики тиску російська влада використовує й щодо українських політв’язнів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter