App Store вимагає видалити дані Міноборони про втрати росіян у застосунку “РКИН”

Дата: 18 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Розробники застосунку “РКИН”, що відстежує втрати росіян у війні проти України, не можуть пропонувати його в App Store. Магазин компанії Apple вимагає прибрати з додатка дані щодо загиблих російської армії.

Про це повідомляє “Бабель” з посиланням на українську ІТ-компанію Alty, що створила “РКИН”.

Фото: Подробиці

Розробники створили застосунок, який дозволяє користувачеві стежити за даними про втрати росіян. За його допомогою можна створити віджет і бачити ці дані просто з робочого столу. Також додаток надсилає push-сповіщення в разі повітряної тривоги та дозволяє донатити на потреби Збройних сил.

Під час процесу розміщення РКИН у магазині застосунків представники App Store попросили розробників видалити інформацію про втрати росіян.

Водночас самі розробники наполягають, що зібрана в застосунку інформація є офіційною – від Генерального штабу – і береться з відкритих джерел. Також компанія підкреслює, що в додатку не публікується чутливий контент, як-от фото тіл тощо.

Наразі App Store не погоджується з позицією Alty та вимагає змінити застосунок, інакше його видалять. Розробники планують вести перемовини далі, а також розраховують на підтримку влади та західних ЗМІ.

Нагадаємо, що російські сайти масово видаляють сторінки пам’яті військовослужбовців армії РФ, які загинули під час війни в Україні.

Робиться це через рішення Світлогірського суду, який визнав вказану інформацію державною таємницею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter