Апеляційний суд прийняв скаргу на заборону розповсюдження книги Кіпіані про Стуса

Дата: 30 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд зареєстрував апеляційну скаргу на рішення Дарницького районного суду Києва щодо книжки Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Про це Радіо Свобода повідомила речниця суду Тетяна Геведзе.

За її словами, тепер суд очікує від сторін відгуків на скаргу, щоб призначити дату судового засідання.

“26 листопада відкрито апеляційне провадження. Згідно з ухвалою про відкриття провадження, надано строк сторонам для подачі відзиву на апеляційну скаргу до 28 грудня. Тому ще є трошки менше місяця для призначення дати. Але вона може бути раніше, якщо надійдуть відзиви”, – зауважила речниця.

Кодекси судочинства визначають відзиви на апеляційну скаргу як обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги, у разі необхідності – клопотання особи, яка подає відзив.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Апеляційну скаргу подало видавництво Vivat.

“Ми подали апеляцію у вівторок, 24 листопада. Ми не знаємо дати розгляду, нас ще не попередили. Ми очікуємо, коли буде призначено судове засідання, але поки що не було інформації”, – повідомили Радіо Свобода у видавництві.

Нагадаємо, книга Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” вийшла друком у травні 2019 року. Її загальний наклад – 35 тисяч примірників.

У вересні 2019 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, бо та містить “висловлювання, які не відповідають дійсності”. Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд зобов’язав автора книги “Справа Василя Стуса” Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з книжки інформацію про народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука та заборонив розповсюдження надрукованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Історик і журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що подасть апеляцію на рішення Дарницького районного суду Києва про заборону розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Видавництво Vivat вирішило подати апеляцію на рішення Дарницького районного суду Києва про заборону розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без видалення інформації про народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Після судової заборони на розповсюдження книжки “Справа Василя Стуса” її наклад у видавництві та в дистриб’юторів розкупили за кілька хвилин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter