Апеляційний суд удруге відклав розгляд скарг у справі щодо зґвалтування школярки на Закарпатті

Дата: 02 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

2 серпня, у середу, Закарпатський апеляційний суд вдруге відклав розгляд скарг у справі про сексуальне насильство над неповнолітньою, яке трапилося в селі Верхні Ворота на Закарпатті.

Про це повідомили в юридичній компанії “Міллер”, яка захищає інтереси потерпілої.

Фото: ТСН

“Саме сьогодні обвинувачені залучили ще двох адвокатів, що, ймовірно, використали для затягування розгляду справи, оскільки адвокатам треба час, щоб ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Причини, з яких адвокатів не можна було залучити за більш ніж два місяці, які спливли з дня попереднього засідання, обвинувачені обґрунтували тим, що ніхто не хотів братися за справу”, – зазначили юристи. 

Відтак, суд уже вдруге відклав розгляд справи. Минулого разу це сталося 6 червня, оскільки адвокат обвинувачених нібито захворів напередодні ввечері. 

Проте цього разу суд відклав засідання на один день і вже завтра почне розглядати справу. 

У “Міллері” нагадали, що раніше Воловецький суд Закарпатської області звільнив кривдників від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. Цивільний позов задовольнили частково – за сексуальне насильство кожному обвинуваченому присудили сплатити по 60 тисяч гривень. 

“Не погоджуючись із таким рішенням, представниками потерпілої було подано апеляційні скарги, якими просимо суд ухвалити новий вирок, засудивши обвинувачених до реального позбавлення волі та задовольнити цивільний позов у повному обсязі”, – наголосили в юридичній компанії.

Нагадаємо, що в Мукачівському районі на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину, зняли це на телефон і поширили відео серед учнів школи, де вона навчалась. За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки. 

За даними слідства, у серпні 2021 року дівчина прийшла на запрошення одного з трьох підлітків у підвал. Хлопці знали, що вона є неповнолітньою, однак без її добровільної згоди вчинили щодо неї сексуальне насильство.

Бабуся дівчини дізналася про те, що сталося, від поліції. Коли дівчина підтвердила, що її зґвалтували, жінка написала заяву про кримінальне правопорушення. 

Трьох хлопців суд визнав винними за ч. 3. ст. 153 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді п’яти років ув’язнення. Утім, через неповнолітній вік суд звільнив підлітків від відбування покарання, призначивши натомість іспитовий термін на два роки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter