Amnesty Internatinal просить небайдужих долучитись до акції на підтримку політв’язня Сервера Мустафаєва

Дата: 20 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Правозахисна організація Amnesty Internatinal просить небайдужих долучитись до акції на підтримку координатора “Кримської солідарності” Сервера Мустафаєва, яку організовують до річниці арешту політв’язня. 

Правозахисники пояснили, що потрібно зробити, аби долучитись до акції. Для цього варто зробити фото Сервера Мустафаєва як основну світлину своєї сторінки у Facebook або інших соціальних мережах. 
 

Окрім цього, громадян просять написати листа з вимогою звільнити активіста та поширити цей допис, аби якомога більше людей змогли долучитися до акції. 

Amnesty International нагадує, що 21 травня 2018 року ФСБ обшукало помешкання Сервера Мустафаєва в Бахчисараї. Пізніше правозахиснику пред’явили звинувачення у “членстві в терористичній організації” через його ймовірні зв’язки з “Хізб ут-Тахрір”. Правозахисники наголошують, що ця організація є законною в Україні, а її члени не брали участь і не пропагували насильство у Криму ні до, ні після окупації півострова 2014 року.

“Імовірна приналежність до”Хізб ут-Тахрір” використовується російською владою в окупованому Криму як привід для переслідування інакомислячих. Наразі Серверу Мустафаєву загрожує до 25 років позбавлення волі. Ви можете допомогти”, – звертаються правозахисники. 

Як відомо 21 травня Крим SOS презентує щоденник політв’язня, який він писав в Сімферопольському СІЗО.

Після спроби анексії Криму Росія розпочала переслідування кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі. Раніше ZMINA розповідала, чим займається організація “Хізб утр-Тахрір” та чому її заборонили в Росії. В українському правовому полі немає заборон щодо діяльності цієї організації, вона діє легально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter