Розробник відеоігор Activision Blizzard звільнив 37 працівників через звинувачення у домаганнях та дискримінації

Дата: 23 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Одна з найбільших американських компаній з розробки відеоігор Activision Blizzard з липня 2021 року звільнила 37 працівників за підсумками розгляду скарг на сексуальні домагання та інші неправомірні дії на роботі, а також наклала дисциплінарні стягнення на більш ніж 40 співробітників.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Джерело: Depositphotos

Компанії довелося застосувати такі міри через постійний тиск з боку акціонерів, співробітників та ділових партнерів з вимогою більшої відповідальності за розв’язання питань про неправомірні дії.

Влітку 2021 року Activision Blizzard опинилася в центрі скандалу, пов’язаного із сексуальними домаганнями в компанії та заниженими зарплатами у співробітниць.

Як пише WSJ з посиланням на короткий звіт компанії, Activision Blizzard починаючи з липня зібрала близько 700 повідомлень про такі випадки.

Представниця Activision Хелайн Класкі підтвердила, що 37 людей “звільнилися” та 44 були притягнуті до дисциплінарної відповідальності в рамках внутрішнього розслідування компанії. Водночас інформацію про 700 повідомлень про неправомірні дії вона спростувала.

Вона повідомила, що зазначені скарги включали всі заяви у соціальних мережах, а порушені проблеми варіювалися від “нешкідливих” проблем на робочому місці до “невеликої кількості” потенційно серйозних звинувачень, які компанія розслідувала.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року стало відомо, що розробник ігор League of Legends та Valorant компанія Riot Games виплатить працівницям 100 мільйонів доларів у справі про дискримінацію та домагання.

Позов подали 2018 року колишні співробітниці компанії, які зіткнулися з проблемами сексистського характеру під час роботи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter