Компанія Riot Games виплатить співробітницям 100 мільйонів доларів компенсації за дискримінацію

Дата: 29 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Розробник ігор League of Legends та Valorant компанія Riot Games виплатить працівницям 100 мільйонів доларів у справі про дискримінацію та домагання.

Про це повідомляє The Washington Post.

Джерело: The Washington Post

Позов подали 2018 року колишні співробітниці компанії, які зіткнулися з проблемами сексистського характеру під час роботи.

Один з обвинувачених у дискримінації та домаганнях – генеральний директор Riot Games Ніколас Лоран. На нього подала позов Шерон О’Доннелл, яка працювала його помічницею. Як пише The Washington Post, вона стверджує, що Лоран запрошував її працювати до нього додому, коли там не було дружини. Після відмови Лоран став гірше ставитися до неї. У відповідь генеральний директор компанії заявив, що “звинувачення в переслідуванні та дискримінації не відповідають дійсності”. Звинувачення проти Лорана було першим з позовів, які скерували співробітниці та колишні співробітниці компанії.

Ще одна співробітниця компанії, Джессіка Негрон, розповіла, як після звільнення її менеджера вона взяла на себе його обов’язки, але так і не отримала компенсації й посади.

Інша позивачка Мелані Маккракен стверджувала, що після розповіді про сексизм у компанії “HR не зміг зберегти конфіденційність зустрічі та передав інформацію керівнику”. Тоді жінці повідомили, що їй “дають п’ять місяців, щоб знайти нову посаду”.

Спершу Riot Games запропонувала співробітницям виплатити компенсацію в розмірі 10 мільйонів доларів. Проте в справу втрутився Департамент справедливого працевлаштування та розміщення. Представники відомства заявили, що така сума є надзвичайно маленькою, і зажадали від компанії до 400 мільйонів доларів.

Згідно з угодою, Riot Games виплатить 80 мільйонів доларів усім нинішнім і колишнім штатним співробітницям і підрядницям з тимчасових агентств у Каліфорнії, які працювали чи працюють у компанії з листопада 2014 року до сьогодні. Загалом компенсацію отримають близько 2300 жінок. Інші 20 мільйонів доларів передадуть на “гонорари адвокатів та інші витрати”.

Представники Департаменту справедливого працевлаштування та розміщення назвали це врегулювання історичним та додали, що воно показує прагнення влади Каліфорнії домагатися рівності в оплаті праці для всіх. А позивачки наголосили, що оцінили внутрішню роботу, яку провела компанія за час судових розглядів.

Це великий день для жінок з Riot Games і для жінок з усіх ігрових і технологічних компаній, які заслуговують на роботу, вільну від переслідувань та дискримінації. Ми врахували те, що Riot Games з 2018 року працює над тим, щоб стати більш різноманітною та інклюзивною компанією, її готовність узяти на себе відповідальність за своє минуле та її прихильність до справедливості та рівності”, – навів Bloomberg слова юристки Джині Гаррісон, яка представляла позивачів.

Riot Games погодилася на те, що третя сторона контролюватиме її внутрішню звітність і процеси виплати власного капіталу. Наразі очікують остаточне затвердження цієї угоди судом, слухання відбудеться впродовж “найближчих місяців”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter