Американська співачка Pink підтримала гандболісток, яких оштрафували за відмову змагатись у бікіні

Дата: 27 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Американська співачка Аліша Бет Мур, відома під псевдонімом Pink, підтримала жіночу збірну Норвегії з пляжного гандболу, учасниці якої вийшли на матч чемпіонату Європи в шортах, а не бікіні. 

Про це співачка повідомила у твіттері. 

Фото: Norwegian Handball Federation

18 липня в матчі чемпіонату Європи за третє місце команда з Норвегії грала проти команди Іспанії. Під час турніру спортсменки вийшли в шортах, а не бікіні, як того вимагають правила Міжнародної федерації гандболу. У такий спосіб жінки висловили протест проти сексуалізації жінок у спорті. Відомо, що чоловікам-спортсменам дозволено грати в майках і шортах вище коліна. 

За порушення правил норвежок оштрафували на 1500 євро, а інцидент спричинив хвилю обурення. У відповідь на покарання команди Норвезька федерація гандболу підтримала своїх гравчинь: 

“Ми – Норвезька федерація гандболу, і ми підтримуємо вас. Ми продовжимо боротьбу за внесення змін до міжнародних правил щодо одягу, щоб гравчині могли грати в зручному для них одязі”.

Публічно підтримала спортсменок і Pink.

“Я дуже пишаюся жіночою командою Норвегії з пляжного гандболу за протест проти вкрай сексистських правил, що стосуються їхньої “уніформи”. Європейську федерацію гандболу треба оштрафувати за сексизм. Ви молодці, леді. Я з радістю сплачу за вас штраф. Продовжуйте в тому ж дусі”, – написала вона у твіттері.

Фото: твіттер-акаунт ATMology

Після розголосу на сайті чемпіонату Європи з пляжного гандболу з’явилося повідомлення про те, що штраф, який уже сплатили спортсменки, вони передали благодійній організації, яка бореться за рівність прав жінок і дівчат у спорті. Наразі Європейська федерація гандболу розпочала консультації з Міжнародною федерацією гандболу щодо зміни правил форми для жінок.

Гандболістки з Норвегії не перші спортсменки, які виступають проти сексуалізації жінок у спорті. Нещодавно на знак протесту гімнастки з Німеччини виступили на Олімпійських іграх у Токіо в закритих комбінезонах. Вперше ці ж спортсменки змінили форму з трико на комбінезони у квітні поточного року під час чемпіонату Європи в Базелі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter