Активи Януковича у Межигір’ї передали Фонду держмайна

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи Віктора Януковича, в тому числі на території урядової резиденції “‎Межигір’я”.

Про це повідомили у фонді. 

Фото: вікіпедія

З 1935-го до 2007 року Межигір’я було державною урядовою резиденцією, поки її не вивели в приватну власність. 

“Резиденцію вивели з державної власності й почали будувати там персональний рай для Віктора Януковича”, – розповідав про дачу президента-втікача журналіст Сергій Лещенко, який отримав нагороду імені Ґерда Буцеріуса за розслідування про “Межигір’я”. 

Всі активи Януковича у Вишгородському районі Київщини передали в управління Фонду держмайна до моменту їх включення до складу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення відповідно до Закону “Про природно-заповідний фонд України”.

Окрім них, в управління фонду передали квартиру і два машиномісця в Києві, три будівлі, житловий будинок, дві земельні ділянки в Донецьку, нежитлові будівлі в Ялті, а також бриг, два автомобілі Toyota Sienna і Toyota Land Cruiser 100.

Тепер посадовці мають “прийняти ефективні управлінські рішення стосовно цих об’єктів, включаючи їх подальшу приватизацію або оренду”. 

Нагадаємо, що декілька років тому ЄСПЛ визнав порушення свободи слова в справі “Лещенко проти України”, яка стосувалася відмови останньому надати інформацію про ціну продажу землі в Межигір‘ї.

Фотографія обкладинки: Mala Iryna/Shutterstock

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter