Активісти та правозахисники знову збираються провести “Ніч на Банковій”

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

27 вересня біля Офісу президента активісти проведуть акцію “Ніч на Банковій”, щоб звернути увагу на проблему розслідувань та безкарності злочинів щодо нападів активістів. Ця акція відбудеться рівно через рік після того, як активісти приходили з такими ж вимогами на Банкову.

Про це повідомили організатори акції у фейсбуці. 

“Минув рік відтоді, як громадяни вийшли на мирну акцію “Ніч на Банковій” під Адміністрацію президента Порошенка з вимогою розслідувати напади на активістів та звернути на проблему належну увагу.

Через рік ми знову збираємося на Банковій, під офісом нового президента, сказати йому прямо в очі: досить бути статистом смерті. Проблема нападів на активістів не вирішується. За рік – жодного прогресу. Побиття і саботаж тривають”, – розповіли активісти. 

Організатори наголошують, що хоча за рік в Україні повністю змінилася влада, але “не змінився стан розкриття справ замовних нападів на громадських діячів”, усі замовники – на свободі, а саботажники розслідувань – не покарані.

В анонсі вказується, що “Ніч на Банковій” об’єднає дуже різних людей: активістів, журналістів, правозахисників, ветеранів, просто небайдужих громадян.

“Пліч-о-пліч стоятимуть ті, хто часто називають один одного супротивниками та опонентами. Ми об’єднаємося заради спільної мети – продемонструвати владі, що не готові миритися з тим, що вона мовчить, самоусувається, не помічає, розводить руками, поки інша її частина жорстоко знущається над українським громадянським суспільством. Ми вимагаємо безпеки для живих і справедливості для мертвих і постраждалих”, – акцентують організатори.

Нагадаємо, протягом 2018 року правозахисники зафіксували понад півсотню атак на громадських активістів. Також, за даними моніторингу “Центру громадянських свобод” у першій половині 2019 року сталося 23 політично вмотивовані атаки на активістів. Водночас лише в половині правоохоронні органи відкривають кримінальні провадження, а розслідування справ здебільшого проводяться неефективно

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter