Активісти руху “Жовта стрічка” продовжують опір окупантам у Криму попри затримання та репресії

Дата: 19 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти руху “Жовта стрічка” у тимчасово окупованому Криму продовжують опір російським окупантам. Спротив відбувається попри затримання та репресії кримських татар і людей з проукраїнською позицією.

Про це йдеться в телеграм-каналі “Жовта стрічка”.

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

“Ми розповсюджуємо жовті стрічки та проукраїнські графіті, аби нагадати росіянам, що час йде, імперії розвалюються, так само розвалиться і Росія. Ми переконані, що спільними зусиллями повернемо український прапор у Севастополь та інші міста АР Крим”, – пишуть автори телеграм-каналу.

Активісти нагадують: для того, щоб долучитися до громадського руху спротиву, потрібно надрукувати проукраїнські плакати, поширити їх містом, сфотографувати та надіслати в чат-бот “Разом”.

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Відомо, що рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території – від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини.

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури проукраїнські активісти продовжують підпільний протест.

Символом опору окупації стала жовта стрічка, яка з’являлася на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій.

У тимчасово окупованому Росією Криму вже майже тисяча людей стали активістами руху опору “Жовта стрічка”.

Нагадаємо, що 21 листопада Україна відзначала День гідності та свободи. Тоді рух громадянського опору “Жовта стрічка” ініціював флешмоб. Українців та весь демократичний світ закликали пов’язати жовту стрічку, викласти в соцмережі фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter