“Жовта стрічка”: в Україні триває флешмоб на підтримку опору жителів тимчасово окупованих територій

Дата: 21 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи. На його честь Рух громадянського опору “Жовта стрічка” ініціював флешмоб. Українців та весь демократичний світ закликають пов’язати жовту стрічку, викласти в соцмережі фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях. 

Про це йдеться на сторінці флешмобу. 

Фото: Східний варіант

“Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території – від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини”, – зазначається в повідомленні.

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури проукраїнські активісти продовжують підпільний протест.

Так, символом опору окупації стала жовта стрічка, яка зʼявлялася на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій.

Рух громадського спротиву закликає сьогодні підтримати всіх українців та українок, які чинять спротив у тимчасовій окупації. 

Для цього потрібно вдягнути жовту стрічку, зробити фото або відео та розмістіть фото в соцмережах з хештегом #ЖовтаСтрічка.

Крім того, слід написати слова підтримки та подяки сміливим українцям на тимчасово окупованих територіях або використати готовий текст: “#ЖовтаСтрічка – символ опору російській окупації. У День гідності й свободи я пов’язую жовту стрічку на знак підтримки незламних українців, які чинять спротив на тимчасово окупованих територіях”. 

Нагадаємо, що, за даними на 13 листопада, українські військові за тиждень деокупували 179 населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей. У звільнених населених пунктах проводяться стабілізаційні заходи, зокрема розмінувальні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter