Активісти під Офісом генпрокурора вимагають звільнити підозрюваних у справі Шеремета

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Під будівлею Офісу генерального прокурора активісти вимагають звільнити всіх фігурантів справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, а саме музиканта Андрія Антоненка, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

Про це повідомили на сторінці Free Riff у фейсбуку. 

Друзі, ми вже біля Генпрокуратури. Різницька 13/15. Ми залишаємось тут на ніч! Приходьте!Завтра, 25.08. В…

Опубліковано Free Riff Понеділок, 24 серпня 2020 р.

Акцію під ОГП, на яку приїхали близько пів сотні людей, розпочали 24 серпня. Навпроти входу до будівлі, через дорогу, протестувальники встановили три імітаційні намети, де частина мітингувальників залишилася на ніч. Річ у тім, що 25 серпня в Шевченківському районному суді Києва має відбутися засідання, на якому вирішуватимуть, чи відпускати підозрюваного Антоненка з-під варти. 

11 серпня суд відпустив з-під варти підозрювану Кузьменко, яка провела в СІЗО сім місяців, однак ті самі судді наступного дня відмовилися змінювати запобіжний захід для Антоненка. 

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У січні 2020 слідчі просили Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства Шеремета до червня 2020 року. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що мають бути зібрані додаткові докази, оскільки наявного обсягу доказів не досить.

У травні під час пресконференції за результатами року президентства Володимир Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Шеремета складною справою, за яку відповідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Однак сам очільник МВС так не вважає

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter