Активісти на стадіоні запитали Зеленського, “коли вбивці Гандзюк сидітимуть у тюрмі”

Дата: 20 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Під час футбольного матчу 19 вересня на стадіоні “Олімпійський” у Києві у двох секторах  з’явилися великі банери зі зверненням до президента Володимира Зеленського щодо непокараності замовників нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. 

Про це повідомляють на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Пройшло вже більше року з дня нападу на Катю. Замовники досі не сидять. Ми питали в Петра Порошенка. Він нас не чув….

Gepostet von Хто замовив Катю Гандзюк? am Donnerstag, 19. September 2019

“Зеленський, коли вбивці Гандзюк будуть в тюрмі?” та “Замовники вбивства Гандзюк уже рік на свободі”, такі написи були на банерах. 

“Пройшло вже більше року з дня нападу на Катю. Замовники досі не сидять. Ми питали в Петра Порошенка. Він нас не чув. Тепер ми питаємо у Володимира Зеленського. СБУ та ГПУ нарешті отримали нових очільників. Чи отримають тепер замовники вбивства Каті Гандзюк вироки? Адже ми не зліземо”, ідеться в повідомленні активістів.

Це не вперше банери із закликом покарати вбивць Гандзюк з’являються на різних футбольних матчах, зокрема і за кордоном, оскільки Катерина товаришувала з футбольними фанатами і була фанаткою херсонського ФК “Кристал”. 

Востаннє це відбулося 7 вересня на футболі у Вільнюсі: було піднято банер “Зеленський, весь світ знає, що вбивці Гандзюк на свободі”.

Раніше, 1 серпня, активісти під будівлею Служби безпеки України вимагали в нового очільника Івана Баканова покарати замовників і співучасників убивства. 

Як відомо, Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада внаслідок опіків вона померла. Згодом Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу. 

Обвинувачення погодилося на менші терміни, ніж передбачено ККУ, оскільки виконавці підписали угоду зі слідством. Підозру як організатору злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом. Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.  

Активісти вже пів року вимагають оголосити підозри також колишньому голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву та його ексзаступнику Євгену Рищуку, вважаючи, що вони теж причетні до замовлення нападу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter