Активісту в Бахмуті на Донеччині спалили автівку 

Дата: 03 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Активіст організації “Майбутнє Бахмутської громади” Сергій Фісун заявив про підпал свого автомобіля. Інцидент трапився вдень 2 червня на стоянці в середмісті Бахмута на Донеччині, коли власник вийшов на кілька хвилин, щоб зустрітися з іншою людиною.  

Відео з місця події Сергій Фісун оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці.

За словами чоловіка, бампер автівки облили запальною сумішшю, машина сильно пошкоджена вогнем. Підпал потерпілий вважає помстою за свою громадську діяльність.

Конфліктів у мене взагалі ні з ким немає, я не конфліктую“, – зазначив активіст на відео, однак заявляє, що раніше йому надходили погрози, за фактом яких поліція відкрила провадження.   

Опубліковано Сергеєм Фисуном Вівторок, 2 червня 2020 р.

Поліція Бахмута повідомила 3 червня про відкриття провадження за фактом підпалу, кваліфікувавши інцидент як умисне знищення або пошкодження майна (частина 4 статті 194 Кримінального кодексу України). 

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter