Активіста Енвера Топчі “суд” оштрафував на 40 тисяч рублів за начебто приховування листування

Дата: 25 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Совєтський районний суд Криму” визнав винним кримчанина Енвера Топчі, який звинувачувався за неповідомлення про злочин через листування з нібито членом терористичної організації “Ісламська держава”. “Суддя” В’ячеслав Шевченко присудив йому штраф у 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадяні 14 632 гривні.

Про це повідомляє кореспондент видання “Кримський процес”

24 березня в цій справі відбулися судові дебати, під час яких представник державного обвинувачення назвав провину Топчі доведеною і запросив для підсудного покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Захисник підсудного Еміль Курбедінов під час дебатів звернув увагу на суперечливість відомостей у листуванні й на альтернативний висновок фахівця, який дійшов висновку, що комунікації між Топчі та іншою обліковою сторінкою не було. 

Шевченко закрив розгляд цієї справи. 

Нагадаємо, 31 серпня російські силовики обшукали будинки кримських татар у Судаку, Совєтському і Нижньогірському районах. За даними активістів, російські силовики обшукали помешкання Енвера ТопчіАйдера АблякімоваРідвана Умерова та Айдера Кадирова.

Пізніше всім їм висунули звинувачення за ст. 205.6 КК РФ за те, що вони не повідомили правоохоронні органи про листування з Уміджоном Дададжоновим, який начебто воює в терористичній організації “Ісламська держава”. Покарання за цей злочин передбачає штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до одного року. Всі обвинувачені наразі перебувають під підпискою про невиїзд.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і поліція порушили кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів. У Представництві президента України в АРК засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.

У МЗС України висловили протест через нові обшуки й затримання в Криму, а також заявили, що від Росії чекають виконання резолюцій ООН і звільнення затриманих кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter