“Суддя” в Криму закрила розгляд “справи за неінформування” щодо Енвера Топчі

Дата: 25 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У незаконному “Радянському районному суді” розпочався розгляд по суті кримінальної справи проти Енвера Топчі, якого окупаційні силовики звинуватили за ст. 205.6 (“Неповідомлення про злочин”) через приховування від правоохоронців свого листування з особою, яка воює за терористичну організацію “Ісламська держава”. Справу розглядає “суддя” В’ячеслав Шевченко.

Про це інформує видання “Кримський процес“. 

Слухачів не допустили до будівлі суду під приводом заходів із протидії поширенню коронавірусної інфекції. Водночас “суд” виділив на розгляд справи вкрай маленьку залу.

Як розповів після засідання адвокат Еміль Курбедінов, “суд” встановив особу підсудного і роз’яснив його права. Після цього адвокат заявив клопотання про забезпечення гласності процесу та допуску представників ЗМІ. “Прокурор” заперечував проти участі журналістів, утім не став заперечувати проти участі слухачів. Однак “суддя” відхилив обидва клопотання.

Після цього адвокат заявив про забезпечення підсудного перекладачем. У зв’язку з тим, що на етапі попереднього слідства Топчі ним забезпечили, “суд” оголосив перерву для виклику перекладача.

Наступне засідання відбудеться на 8 грудня о 13-й годині. Крім цього, адвокат звернув увагу на наявність великої кількості оперативних співробітників силових структур, частина з яких знімала присутніх під будівлею суду.

Також на сьогодні заплановано початок слухань в аналогічній кримінальній справі в Судакському міському суді проти Айдера Аблякімова. “Суддею” в цій справі призначили Олену Боси. Примітно, що на офіційному сайті “суду” приховано інформацію про прізвище підсудного, а також про сторони в цій справі.

Нагадаємо, 31 серпня російські силовики обшукали будинки кримських татар у Судаку, Совєтському і Нижньогірському районах. За даними активістів, російські силовики обшукали помешкання Енвера Топчі, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Айдера Кадирова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і поліція порушили кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів. У Представництві президента України в АРК засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.

У МЗС України висловили протест через нові обшуки й затримання в Криму, а також заявили, що від Росії чекають виконання резолюцій ООН і звільнення затриманих кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter