Активіст та фотограф Ігор Гуденко загинув у Харкові наприкінці лютого

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Стало відомо про смерть фотографа, відеоблогера та активіста з Харкова, члена Національної спілки журналістів України Ігоря Гуденка, якого вважали зниклим безвісти. 

Про це повідомили в Комітеті захисту журналістів. 

Фото: фейсбук-сторінка Світлани Шкурат

Смерть 56-річного Гуденка, який перестав виходити на зв’язок 26 лютого, підтвердила його подруга Світлана Шкурат, колега та журналіст Олег Перегон, а також місцеві екоактивісти, з якими товаришував загиблий. 

З’ясувалося, що Гуденко помер 26 лютого на вулиці Наталії Ужвій, яка розташована в мікрорайонах Північна Салтівка-3 та 4. Ці райони російські військові обстрілювали з “Градів” та “Ураганів” від початку повномасштабного вторгнення й убили там, зокрема, 96-річного колишнього в’язня нацистських концтаборів Бориса Романченка

Тіло Гуденка виявили екоактивісти, які разом з волонтерами та парамедиками вирушили на його пошуки. 

В Офісі генпрокурора ІМІ уточнили, що Ігоря Гуденка було знайдено 27 лютого, лікарі констатували його біологічну смерть. Відповідно до висновків лікарів, його смерть не є насильницькою. Ігор Гуденко був похований 7 квітня ритуальною службою.

Нагадаємо, що станом на 19 травня, за даними ІМІ, внаслідок російської агресії в Україні загинули 28 працівників медіа, з них семеро під час виконання професійних обов’язків.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Світлани Шкурат 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter