Активіст і військовий Олександр Ябчанка отримав третє поранення на війні

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Громадський активіст та військовослужбовець батальйону “Вовки Да Вінчі” Олександр Ябчанка разом з декількома побратимами отримав чергове поранення.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. 

Фото: фейсбук-сторінка активіста

“Вчора нас сильно порепало. Я отримав третє поранення. Це поранення найважче, тобто відновлюватися буду довше, аніж раніше. Тобто в ЗСУ мінус один боєць, точніше, не один (кількість зі зрозумілих причин не писатиму) на невизначений термін”, – написав Ябчанка. 

Також військовослужбовець написав про те, що разом з побратимами обов’язково повернеться на війну і воюватиме до перемоги. Проте в пості Ябчанка засумнівався, чи буде перемога і якою взагалі вона може бути.

“Сама перемога – питання геть не таке однозначне, як декому здається. Зрозумійте правильно, я в перемогу вірю з першого дня повномасштабки, вірю і дію. Бо ж віра без дії – то не більше ніж самообман. Зрозумійте, рано чи пізно ця війна вас наздожене – чи воєнкоматом і мобілізацією, чи ракетою посеред ночі. А якщо ми, боронь Боже, програємо, то ворог влаштує тут таке пекло, що злочини 20-го століття здаватимуться лише прелюдією до пекла. Просто уявіть, який у них градус ненависті до тих, кого вони за людей не мали і від кого отримують люлєй уже другий рік. Скажу вам більше: навіть відбившись зараз, нам потрібно готуватися до нового нападу ворога, котрий ніколи не змириться із самим фактом існування держави Україна”, – пише Ябчанка. 

Також активіст додав, що він і його побратими фізично втомились і “виходять з ладу”.

“За ці неповних два роки нас відчутно поменшало. Хтось пішов у вічність воїном, хтось відновлюється і повертається, хтось не може повернутися, бо “стерся” фізично чи емоційно. І нам потрібна заміна і допомога”, – пише він. 

Раніше громадський активіст та військовослужбовець батальйону “Вовки Да Вінчі” Олександр Ябчанка і ще десять його побратимів отримали поранення, евакуйовуючи пораненого.

Нагадаємо, волонтерка, засновниця фонду “Свої” Леся Литвинова разом зі своїм чоловіком Владиславом Урбаном отримала контузію під час порятунку бійця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter