Активісти енергоблокади не дають відновити електропостачання до анексованого Криму

Дата: 07 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Учасники енергетичної блокади Криму не дозволили спеціалістам “Укренерго” відновити подачу світла до окупованого Криму по лінії електропередач “Каховська-Титан”.

Про це пише УП з посиланням на “Правий сектор” (ПС).

Працівники “Укренерго” спільно з представниками МВС, СБУ намагалися запустити електролінію згідно з домовленостями з частиною організаторів блокади Криму.

“Три оперативні групи ПС під керівництвом друга “Хаммера” – комбата 2-го запасного батальйону ДУК ПС – спільно з активістами “Ветеранів Айдару” та ВПК “Айдар”, завадили злочинним діям і не допустили подачі електроенергії на окуповану територію. Для бійців ПС, як і для багатьох інших активістів блокади, стала несподіванкою згода представників Меджлісу відновити подачу електроенергії в окупований Крим”, – сказали у “Правому секторі”.

Як заявили в ПС, їм незрозуміла позиція як влади, так і частини організаторів блокади щодо “економічної співпраці та торгівлі з ворогом“.

ПС називає це зрадою державних інтересів і погрожує припинити свою участь у громадській акції “Блокада Криму”, якщо подача струму на півострів відновиться.

“Залишаємо за собою право в іншому форматі здійснювати контроль та не допускати поставки вантажів та ресурсів на окуповану територію”, – зазначено у повідомленні.

В “Укренерго” підтвердили факт перешкоджання відновленню блокади.

Нагадаємо, 22 листопада через підрив електроопор на Херсонщині до анексованого Росією півострова припинилось постачання струму з материкової частини України. В Криму оголосили режим надзвичайної ситуації.

Як сказав раніше лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Крим може самостійно забезпечити людей електрикою в умовах енергоблокади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter