Активіст Шабунін заявляє, що СБУ замовило пікет під його будинком

Дата: 11 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Під будинком голови організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна у неділю пройшов пікет, в організації якого він звинувачує керівництво СБУ.

Про це Шабунін написав на своїй сторінці в Facebook.

“Вчора СБУшники під моїм будинком провели перформанс. Спочатку проїхалися повз дім на автомобілі – упевнилися, шо вдома. І десь за годину прийшли. Шість громадян, куратор з фотіком і 5 плакатів. На плакатах – всі фобії та вся біль СБУшників: “Задекларуйся, будь мужиком, не боягузом”, “Продай будинок – купи в НАБУ прослушку!”, “Віталік! Тікати марно – не знайдуть наші, знайдуть американці!”, “Звідки гроші на будинок?”, – написав Шабунін.

За його словами, так звані учасники пікету не могли відповісти на його запитання про мету пікету.

“Вони розуміли, що все це – фарс, і навіть не намагалися спростовувати, просто мовчали. Пані пробивало на хі-хі, дівчата-студенточки соромливо відводили очі, прикривалися плакатиками”, – зазначив він.

Шабунін впевнений, що замовником акції є заступник голови СБУ Павло Демчина, який таким чином намагається помститися ЦПК за позов з вимогою відкрити декларації керівництва СБУ.

Виконавцем акції, за словами Шабуніна, був діючий керівник управління СБУ із захисту національної державності Роман Матковський.

Як відомо, 13 березня у НАЗК заявили, що у реєстрі електронних декларацій є декларації всіх керівників Служби безпеки, але розпочати їх перевірку у відомстві зможуть після затвердження окремого порядку та отримання доступу до державної таємниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter