Аксьонов планує “націоналізувати” українське майно та підприємства в тимчасово окупованому Криму (доповнено)

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Кремлівський куратор Криму Сергій Аксьонов анонсував “вжиття заходів” та підписання документів щодо “націоналізації” підприємств і майна українців у Криму.

Про це повідомляє підконтрольне Москві агентство Кримінформ

Суднобудівний завод “Затока”

Йдеться, зокрема, про такі підприємства: 

  • ТОВ “РусЛайн Ко”, спеціалізується на підготовці до продажу власної житлової нерухомості (орендар ТОВ “Новацентр К”, ТОВ “Модуль ЛТД”). За даними аналітичної системи “YouControl”, статутний капітал підприємста 1,7 млрд рублів, гендиректор Любченко Ігор Володимирович, засновник підприємства – компанія “Дром Венчерс Лимитед” на Маршаллових Островах.
  • АТ “Бахчисарайський комбінат “Будіндустрія”, що спеціалізується, зокрема, на будівництві центру, видобутку корисних копалин, виробництві електроенергії (гендиректор Лук’янець Сергій Анатолійович).
  •  Керченське ВАТ “Суднобудівний завод “Затока”, що спеціалізується, зокрема, на будівництві човнів, виробництві одягу, взуття та друкуванні газет (гендиректор Мірохін Артем Анатолійович).

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє також про Альмінський комбінат будівельних матеріалів.

“Завтра я підпишу документи та скеровані до Державної ради Республіки Крим, яка розгляне. На території Криму вороги Росії не зароблятимуть”, – цитує Аксьонова Кримінформ.

Незаконне формування, що називає себе “парламентом Криму” ухвалило рішення про “націоналізацію” понад 130 об’єктів компаній, які, на думку окупаційної влади Криму, належать “іноземним громадянам чи недружнім державам”. 

Водночас, за словами Аксьонова, адміністративні кадри підприємств, що потрапили під “націоналізацію”, звільнять. 

Раніше повідомлялося, що незаконний “парламент” у Криму на заочному голосуванні вирішив визнати “власністю республіки” майно “недружніх іноземних держав та їхніх громадян”.

У березні російська влада Криму заявила про намір “націоналізувати” кримську нерухомість українців, які підтримують Україну у війні з Росією.

Нагадаємо, у Севастополі вранці 29 жовтня, ймовірно, ЗСУ за допомогою безпілотних надводних кораблів атакували фрегат Чорноморського флоту Росії класу “Адмірал Григорович”, припускає американський Інститут дослідження війни.

Напередодні повідомлялося, що окупаційна влада вимагає від мешканців Ялти до 1 грудня перереєструвати права на майно, отримане до початку тимчасової окупації Кримського півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter