Акаунт правозахисниці Вікторії Нестеренко в інстаграмі атакували російські боти

Дата: 15 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Акаунт активістки, голови правозахисної громадської організації “Разом із законом” Вікторії Нестеренко в інстаграмі атакували російські боти.

Про це вона повідомила 14 жовтня на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Вікторії Нестеренко

“Це не дуже весела історія про те, як минулого тижня “правильні” хлопці з Росії почали закликати до розправи над активістками з Північного Кавказу й атакували блоги деяких мусульманок, які пишуть про захист прав жінок”, – написала Нестеренко. 

Вона уточнила, що “хлопці” у своєму телеграм-каналі займалися “відвертим цькуванням активісток, багатьом із яких надсилали погрози фізичною розправою”. Увечері 13 жовтня канал заблокували, а вже 14-го почалась атака на акаунти феміністок, зокрема й на інстаграм-сторінку Нестеренко.

Внаслідок цього за 20 хвилин на акаунті правозахисниці “накрутили” вісім тисяч підписників. Коли вона це помітила, то одразу закрила його.

Скриншот повідомлення на фейсбук-сторінці Вікторії Нестеренко

За словами активістки, вона не боїться, що її інстаграм-сторінку можуть видалити через накрутку, оскільки те, що вона там пише, – лише мала частина її роботи. 

“Дуже цікаво спостерігати за тим, як “правильних хлопців” тригерять феміністки, активістки й правозахисниці. Чомусь вони одразу забувають про те, що вони нібито мусульмани, які нібито відстоюють традиційні цінності, і дозволяють собі матюкатися і досить жорстко привселюдно висловлюватися. Подвійні стандарти? Ніт, не чули”, – написала Нестеренко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під час пресконференції “(Не)дружня країна: чи безпечна Україна для білорусів, які вимушені тікати від режиму?” невідомі атакували акаунти в месенджерах комунікаційної менеджерки Центру прав людини ZMINA Ірини Іванченко.

Протягом пів години їй десятки разів телефонували з російських номерів, надходили повідомлення від телеграму з кодом доступу до її акаунту, різні повідомлення з кодами реєстрації на різних сервісах на зразок ICQ та “Мультиплексу” тощо. Іванченко припускає, що так невідомі намагалися зірвати пресконференцію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter