Аеропорт “Київ” звинуватили в сексизмі через дивний флешмоб у Facebook

Дата: 14 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Користувачі Facebook звинуватили прес-службу аеропорту “Київ” у сексизмі після того, як на офіційній сторінці в них з’явився допис про флешмоб зі “стрункими жіночими ніжками” стюардес.

Менеджери видалили пост із Facebook, проте в мережі залишилися скріншоти.

“Те, що професія стюардеси романтична, – безперечно, але й сексуальна також”, – йшлось у дописі.

У тексті допису також ішлося про дивний флешмоб, коли стюардеси мали б “класти ноги на панель приладів” у літаку. В коментарях люди почали обурюватися таким підходом прес-служби та писати про те, що, на їхню думку, робота стюардеси не повинна пов’язуватись із сексом. 

“СММ-ник(-ця), викладіть свої фотки. Чи СММ пабліку аеропорту – це не достатньо сексуальна професія?” – писали вони.

“А де гарненькі молоді стюарди? Вам конкуренти приплачують за те, аби ви власними руками собі репутацію псували?” – іронізували коментатори.

Пізніше журналісти ТСН намагалися взяти коментарі з приводу публікації у прес-служби аеропорту, проте вони відмовились їх надати, а згодом видалили пост.

В Україні компанії часто використовують сексизм, щоб привернути увагу до своєї продукції. Рекламують за його допомогою будівельні матеріаликомп’ютерну техніку та навіть роботу з державними закупівлями. З подібними проявами борються активісти, які надсилають сотні скарг до уповноважених державних установ.

Чинне законодавство України прямо забороняє дискримінацію в рекламі за ознакою статі. Про це йдеться в ст. 8 Закону “Про рекламу”. Крім того, ст. 7 цього ж закону стверджує, що реклама не повинна містити інформації або зображень, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності.

Центр інформації про права людини докладно розповідав про те, як поскаржитися на сексистську рекламу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter