Агентство ООН заявило про загибель шістьох своїх працівників внаслідок ізраїльського авіаудару по сектору Гази

Дата: 12 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок авіаудару Ізраїлю загинули шість співробітників агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), які перебували у будівлі школи в Секторі Гази.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на UNRWA.

Фото: Eyad Baba / AFP

За інформацією агентства, Ізраїль вдарив по школі, що слугувала притулком для біженців у центральній частині Гази.

Міністерство охорони здоровʼя Гази, яке контролює ХАМАС, розповіло, що під час авіаудару загинули щонайменше 34 особи. Серед них були керівник притулку UNRWA та інші члени команди, які допомагали внутрішньо переміщеним особам.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив цей інцидент, назвавши його “абсолютно неприпустимим”. Він наголосив, що ізраїльські сили знову атакували школу, де знайшли прихисток близько 12 000 людей, і під час удару загинули шестеро співробітників UNRWA. Гутерріш підкреслив, що такі грубі порушення міжнародного гуманітарного права мають бути негайно припинені.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) раніше заявила, що авіаудар був спрямований на “центр управління ХАМАС”, який знаходився у таборі для біженців. Військові Ізраїлю неодноразово звинувачували ХАМАС у використанні цивільної інфраструктури, такої як школи та лікарні, для ведення бойових операцій.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН тимчасово припинила пересування своїх працівників у Секторі Гази, після того, як постраждав ще один із її автомобілів. Він наближався до ізраїльського блокпоста, коли отримав щонайменше десять кульових отворів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter