Агенція Partyzan у Луцьку розмістила на фасаді веселковий прапор та наліпки: депутат Роман Кравчук назвав це “мерзотою” та “пропагандою”

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Креативна агенція Partyzan у Луцьку розмістила на своєму офісі символіку на підтримку прайд-місяця, що викликало змішану реакцію в соцмережах і призвело до вандалізму з боку невідомих, які зафарбували наклейки. Агенція звинувачує депутата Луцької міської ради Романа Кравчука в підбурюванні до цих дій, тоді як сам депутат заперечив це, але висловив неприйняття розміщення “такої символіки” в місті.

Про це пише Wonderzine Україна.

Фото: partyzanagency

Так, 12 червня агенція розвісила на своєму фасаді веселковий прапор та наліпила наклейки. Наступної ночі невідомі знищили стікери, а у соцмережах зʼявилося відео інциденту, на якому було видно, як двоє чоловіків зафарбовують наклейки на вікнах.

CEO креативної агенції Partyzan Ірина Жичук, зазначила, що в закликах до знищення ЛГБТІК-символіки підозрює депутата Луцької міської ради Романа Кравчука, який напередодні висловив обурення щодо “неприйнятності такої ідеології” у соцмережах.

“Вам ніхто права не давав пропагувати цю мерзоту в місті! У себе вдома ставте які хочете прапори й робіть з ними що завгодно. А в місті вас ніхто не уповноважував цього робити! Наше місто не підтримує цю викривлену ідеологію”, – писав він.

Також депутат зазначив, що варто “попрацювати” над закриттям агенції.

У відповідь агенція опублікувала пост, у якому показала наслідки вандалізму й висловила обурення закликами до розправи з боку депутата.

Фото: partyzanagency

“Ми, висловивши свою позицію на підтримку прав на рівності усіх членів суспільства, чітко розуміли законність своїх дій. Найбільше здивували заклики до розправи депутата міської ради Романа Кравчука. Який, прикриваючись релігією і “сімейними цінностями”, пропагує дискримінацію, гомофобію і розбрат”, – йдеться у дописі Partyzan.

Згодом Кравчук дав коментар “Громадському інтерактивному телебаченню” (ГІТ), у якому прокоментував ситуацію й звинувачення у свій бік. Він розповів, що в місті нібито немає жодних проблем з рівністю, вказавши, що це особисте право кожної людини, але зазначив, що розміщення “такої символіки” на центральних вулицях Луцька він не підтримує.

“Ми не можемо толерувати те, від чого суспільство деградує. Ще раз наголошую, це особисте право людей з такою ідеологією – жити так, як вони хочуть, але пропаганда на всю країну не може відбуватися. До людей, які підтримують таку ідеологію, я маю питання, куди ми зайдемо з таким суспільством, як у нас народяться діти, яким способом народиться нове покоління, яким способом це має відбутися”, – сказав він.

Згодом організація Gender Stream повідомила, що поліцейським вдалося встановити осіб, які у ніч проти 13 червня у Луцьку знищили веселковий прапор та зафарбували наліпки.

“Наразі вже складено протокол та триває збір матеріалів. Ми вдячні агенції за її позицію та підтримку ЛГБТКІ+ спільноти та дякуємо поліції за таку оперативну реакцію”, – зазначили правозахисники.

Нагадаємо, що подібний інцидент трапився і 11 червня. Вдень двоє людей у масках зайшли до книгарні “Сенс” у Києві та зірвали зі стіни веселковий прапор. Працівники книгарні одразу звернулися до правоохоронців.

Менеджерка з комунікацій книгарні Анастасія Радіонова в коментарі виданню “hromadske” розповіла, що одразу після інциденту команда книгарні викликала поліцію, написала заяву і надіслала відео з камер спостереження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter