Африканські журналісти побували на місцях російських воєнних злочинів у Бучі та Ірпені

Дата: 14 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві та області в межах проєкту “Поєднуючи континенти” побували журналісти з Південно-Африканської Республіки, Кенії, Нігерії, Кот дʼІвуару, Беніну та Уганди.

Про це повідомили на сайті організатора проєкту — Лабораторії журналістики суспільного інтересу.

Джерело: Лабораторія журналістики суспільного інтересу

У столиці України правозахисниця, нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук показала їм майдан Незалежності, розповіла про ключові події Революції гідності та її причини. Потім гості поговорили з журналісткою та літературознавицею Тетяною Огарковою та філософом й президентом українського ПЕН-клубу Володимиром Єрмоленком, йдеться в повідомленні.

Після цього команда The Reckoning Project показала колегам документальний фільм про російську ракетну атаку на торговий центр у Кременчуку на Полтавщині.

Також африканські журналісти відвідали Бучу та Ірпінь, поспілкувалися з отцем Андрієм: на подвір’ї його церкви у братській могилі ховали вбитих росіянами мешканців міста.

Вони зустрілися зі спортсменом та нардепом Жаном Беленюком. Він має наполовину африканське походження — його мати українка, а батько громадянин Руанди. Він загинув під час геноциду тутсі 1994 року, Жану тоді було три роки.

Згодом гості поспілкувалися з журналістами Севгіль Мусаєвою, Петром Рузавіним, експерткою з російської пропаганди Любов’ю Цибульською та військовим Дмитром Кобзіним.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що згідно з опитуванням половина населення шести країн Африки — Кенії, Нігерії, Сенегалу, Уганди, Замбії та ПАР — вважає Росію винною у воєнних злочинах в Україні.

Понад 67% учасників дослідження також погодилися з тим, що, “переживши колоніалізм, конфлікти та примусову окупацію”, вони не мають підтримувати жодну країну, коли та хоче незаконно анексувати частину іншої держави. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter