Африканські геї закликали Папу Франциска виступити за толерантність

Дата: 23 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Африканські геї, що зазнають переслідування у своїх країнах,закликали Папу Римського Франциска виступити за рівність та толерантність під час його першого візиту на континент.

Папа Франциск відвідає Центрально-Африканську Республіку, а також Кенію та Уганду, де багато консервативних християн, передає Reuters.

Папа Франциск не змінює католицької догми щодо несприйняття гомосексуалів та одностатевих шлюбів, але багато геїв-католиків вітають його більш широкі погляди, які однак і дратують консерваторів. 

“Я хотів би, щоб Папа розповів людям, що бути ЛГБТ (лесбійкою, геєм, бісексуалом та трансгендерною людиною) не є прокляттям”, – пояснює 20-річний Джексон Мукаса, житель Уганди, якого в минулому році арештували за підозрою в гомосексуальних стосунках.

“Бути геєм в Уганді – це складний виклик. Вас можуть лінчувати, вас можуть вбити, вас можуть заарештувати”, – говорить Мукаса.

Франк Мугіша, голова організації сексуальних меншин Уганди та один із найвідоміших лоббістів прав ЛГБТ в країні, сподівається, що Папа дасть послання: геї та лесбійки повинні бути “як і всі інші діти Бога”.  

Гомосексуали є пока законом у більшості з 54 країн Африки. Католицька церква вважає, що бути геєм це не гріх, однак засуджує одностатеві стосунки.

В Уганді проживає близько 40% католиків. В 2013 році тут виступили із ініціативою посилити покарання за гомосексуальні стосунки аж до смертної кари.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що Харківський районний суд призначив мінімальне покарання для вбивці гея.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter